Dag 24 – Grand Canyon, Williams og olieskift

Vi sov lidt længere i dag. Dels fordi drengene var rigtig trætte, dels fordi vi skulle spise morgenmad på værelset og så boede vi også på et hotel i selve nationalparken (så vi var hurtigt fremme).

Vi startede dagen med en tur på Grand Canyon visitor center. Selve udstillingen er ikke noget særligt, men de har en super god film omkring Grand Canyon, så den fik vi set. Efter at have set filmen kørte vi ud til et udsigtspunkt som vi også besøgte sidste gang. Det ligger lidt gemt fra offentligheden og er ikke beskrevet på de officielle kort. Man går en fin lille gåtur på ca. 1 km gennem en skov for at komme der ud.

Selve udsigtpunktet er fantastisk. Det er simpelthen så enormt flot at det ikke er til at beskrive. Faktisk var det også svært at huske, så oplevelsen var kæmpestor igen. Udover at udsigten er helt fantastisk, så er der næsten ingen mennesker derude, så man får den næste for sig selv. Hvilket tilføre stedet endnu mere storhed. Da vi kom der ud var der tre andre, de to gik hurtigt. Den tredje var en ældre dame som jeg faldt i snak med. Hun kunne fortælle at hun fandt dette sted for 18 år siden og var kommet med mellemrum siden. Hun mente også det var det bedste sted i parken (fra kanten). Hun fortalte hun to gange havde sejlet igennem Grand Canyon på Colorado River og at parken var endnu mere fantastisk i bunden, så hun anbefalede vi tog den tur med vores drenge. Lidt sjovt fordi Winnie og jeg flere gange har talt om at det kunne være fantastisk (når drengene blive større). Vi har aftalt at når Sylvester og Villads er 17 år (og Storm er 20 år) så vil vi på den tur – lad os se om det sker :o)

Efter et udsigtspunkt mere og en frokost gik turen mod Flagstaff. Jeg var ikke helt tryk ved oliesituationen på bilen (et pop-up skrev at nu skulle olien skiftes). Der lå en Avis i Flagstaff så vi tænke at de måtte kunne hjælpe os. Det blev til en omvej på 1 times kørsel. Avis havde desværre ikke en tilsvarende bil, så de kunne ikke give os en anden. Jeg fik dem til at lave en aftale med deres lokale værksted om at skifteolie på bilen. Da jeg kom til værkstedet havde de ikke hørt fra Avis, men de ville gerne skifte olie og sende regningen til Avis (han brummede lidt over at nu havde Avis gjort det igen…). Vi kunne komme tilbage 1,5-2 timer efter.

Vi tog over til det lokale bowlingcenter som lå 5-10 minutters gang fra værkstedet. Det var det bowlingcenter vi også besøgte for 2 år siden. Vi fik et spil bowling. Storm startede spillet med at lave to strikes i træk, så var han rimeligt meget ovenpå :o) Han endte også som vinder, dog kun med fire point ned til mig ;o)

Vi fik vores bil og kørte til Williams hvor vi skal overnatte i nat. Williams er en hyggelig lille “Route 66” by med massere af spisesteder og souvenir butikker. Vi var der også for to år siden, så drengene havde glædet sig til at gense de mange butikker :o). Det blev shoppet lidt og Storm fik brugt sine sidste penge (på endnu flere flag) inden han fandt en anden ting han virkelig gerne ville have. Han prøvede at få pengene tilbage fra sit flag uden held. En ikke helt tilfreds Storm har (måske) lært noget..

Vi fik også kørt en tur med den lokale svævebane (zipline) og spist aftensmad på en lokal restaurant.

Lige nu er de andre i pool og jeg sidder og skriver på bloggen og får lagt billeder op fra gårdsdagens blok da vi jo ikke havde internet i går.

I morgen går turen mod Yuma og dens 37 grader.

Sune

 

2 thoughts to “Dag 24 – Grand Canyon, Williams og olieskift”

 1. Virkelig skønne billeder og oplevelser fra NP’erne. Grand Canyon ser bare storslået ud. Skøn selvironi med det primitive

  Fortsat god tur – snart hjemad, men tanken er vel også ved at være ok fyldt op med oplevelser….

  1. Hej Thomas

   Naturen herover er fantastisk – du må snart have USA på din rejseplan ;o)
   Vi har virkeligt oplevet meget – men vi kunne sagtens blive længere. Men det bliver selvfølgelig også fint at komme hjem. Især Sylvester savner sine venner.

   Sune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *