Bil

Vi havde brug for en bil til seks personer. For at få plads til både seks personer og baggage er der kun en type bil der er stor nok, hvilket er “Full size SUV” med ekstra længde. Dette er typer som Chevy Suburban, GMC Yukon XL og Ford Expedition XLT. Denne type biler er ikke nemme at finde og derfor også i den dyre ende. Vi valgte tilsvarende bil på vores tur i 2015, se mere om den her..  Alternativet til en ekstra lang SUV er “mini busser”.

På denne tur hentede vi bilen i Miami og afleverede bilen Los Angeles. Dette betød vi skulle betale envejsgebyr for bilen. Da der er langt fra Miami til Los Angeles var envejsgebyret mellem USD 500 – USD 1.000. Derfor fyldte bil lejen en del i budgettet for turen. Inkl. envejsgebyr blev prisen EUR 2.725,68 (eller ca. 20.580 kroner) for 28 dage.

Vi havde booket bilen via Auto Europe. Auto Europe af en af fire sider jeg har brugt til at søge efter de bedste priser. Jeg har brugt:

Da vi bookede bilen var bedste tilbud fra Auto Europe, derfor valgte vi dem. Jeg brugte et link via renefrederiksen.dk til Auto Europe. Jeg har brugt hans side en del (inkl. hans facebook side), da han får betaling for brug af hans link, så tænke jeg det var en god måde at give lidt tilbage.

Vores leje af bil gik desværre ikke så uproblematisk som sidst vi lejede bil i USA (roadtrip2015.dk). Jeg har beskrevet forløbet flere gange på denne blog, men helt kort. Da vi ankom til Miami var køen til udlevering af biler virkelig lang og den stod stort set stille. Efter ca. 2 time (hvis jeg benytte mig at mit medlemskab af mit Avis medlemskab – som normalt ikke kan bruges ved leje via Auto Europe) fik jeg udleveret en alt for lille bil. Dagen efter skulle jeg have haft den rette vil, dette var heler ikke muligt og efter en del diskussion, ringen til Auto Europe så fik jeg udlevet en større bil, men stadigvæk ikke stor nok. Efter 3 dage kom vi til en anden by (Tampa) og fik den rette størrelse bil. Så vi prøvede 3 forskellige biler.

Jeg må sige jeg være temmelig skuffet den service Avis leverede. Jeg undrede mig fx over hvorfor de ikke prøvede at finde en bil til mig på et andet kontor, men det kunne de ikke! Jeg havde dog også et par gode oplevelser med dem. Da bilen skulle have skiftet olie strakte de sig langt for en løsning, ligesom det var nemt at skifte bil i Tampa, selvom det kontor ikke var involveret i udlejning (de betalte i øvrigt de benzin som vi havde brugt (en kvart tank). Jeg tror desværre dette kan ske når man rejse på store rejsedage og skal have en speciel bil.

Auto Europe var heler ikke den store hjælp. De forslog flere gange at jeg kunne få mine penge tilbage. Men det ville jo ikke hjælpe mig, da en leje af tilsvarende bil ville koste en formue. De kunne heler ikke leje en bil til mig ved et andet firma. Måske de pressede Avis kontoret lidt mere, men det var ikke megen hjælp at hente.

De tre biler:

Første bil: Mercedes GLS 450

Dette var en lækker bil i luksusklassen. Der var side pladser til 8 men så var der heler ikke plads til bagage. Den var heler ikke så bred og lang som en full size SUV, så pladsen på bagsædet var ikke god til en lang roadtrip for 6 personer. Vi kørte ca. 60 km i denne bil.

Anden bil: Lincoln Navigator

Dette var en super lækker full size SUV (som fx. Chevy Tahoe). Det er en luksus bil (blev derfor omtalt som en opgradering). Der var mange små lækre deltager, især for ham der kørte bilen 😉

Der var god plads på sidepladserne til alle i bilen, men desværre havde den ikke særlig meget bagagerumplads. Der var 7 sæder og for at kunne være der var der bagage overalt i bilen. Derfor var det ikke holdbart at køre i denne i længden. Vi kørte ca. 650 km i denne bil.

Tredje bil: Ford Expedition XLT EL

Dette var en full size SUV med extra længde. Det var tydligt da vi fik bilen Lincoln Navigator og Ford Expedition har samme producent. Rigtigt meget var ens, men det var også tydligt at det er en var en billigere udgave. Det var primært mig som føre det kunne mærke forskel. Men det var helt tydligt at dette var den størrelse bil vi skulle have. Der var 8 sæder i bilen, så frysekassen kunne ikke stå i midten af bilen, men vi fandt en god løsning hvor vi lagde det ene af de tre bageste sæder ned.

Vi kørte 6.748 km i denne bil (alt i alt 7.458 km på hele turen). Vi købte 973 liter benzin og det svare til ca. 7,7 km per liter. Reelt var den lidt mindre da vi sparede lidt benzin ved de to bil skifte.

Vi var glade for Ford’en :o)