Dag 23 – Grand Canyon og andre naturparker

I dag havde vi en land køretur foran os. Der var godt 500 km fra Moab til vores hotel i Grand Canyon. Vi har booket hotel inde i parken, så vi ikke skal bruge tid på transport i morgen tidlig. Selvom vi skulle køre langt så bød turen på masser af flot natur og flere steder vi kunne stoppe.

Så igen, tiden i bilen er ikke spildt :o)

Efter to timers kørsel kom vi til “Goosenecks State Park”. Det er et udsigt punkt over floden San Juan (som vi tideligere har set i Colorado) som snor sig i mellem tre bjerge (eller klipper – ved ikke hvad man skal kalde det). Et virkeligt flot syn og også lidt imponerende.

Kort efter så vi klippen “Mexican Hat” som en er en klippe der ligner en mexikansk hat :-). Den nærliggende by er opkaldt efter denne klippe. Herefter havde vi en super flot køretur, bla på den vej hvor “Forrest Gump” stopper sin meget lange løbetur (reference til en film af samme navn).

Vi havde egentligt ikke planlagt at se Monument Vally (vi så den sidst vi var i USA), men da Bedstemor ikke havde set Monument Vally før og vi kørte lige forbi, så besøgte vi også den. Monument Vally er en forholdvis lille naturpark (i hverfald der hvor man må køre) og har været brugt til en del cowboy film (bla. med John Wayne). Vejene i parken er ikke asfalteret, så det er sand/grusveje med både store og små huller, så både os og vores kuffertere fik et par flyveture undervejs. Parken er utrolig flot med det meget kateketiske “blokke” klipper. Godt vi fik den med :o)

Den sidste del af køreturen mod Grand Canyon var ikke specielt interesant, derfor fik vi sat Harry Potter på, som vi fik hørt færdig.

Da vi ankom til Grand Canyon var der ca. to timer til solnedgang. Vi havde på forhånd besluttet vi ville se solnedgangen over Grand Canyon. Vi fik set fire udsigtpunkter inden. Grand Canyon er utrolig fantastisk og i dag fik vi bare en smagsprøve, i morgen skal vi se meget mere :o)

Vi fandt et godt sted til at se solnedgangen og fik spist lidt aftensmad. Det sted vi sad for at se solnedgangen sad der en dame og spille på en tromme (virkede til at være en indianer ting). Det var super stemningsfuldt og tilføjede lidt ekstra til oplevelsen. Det var super fredfyldt og virkeligt flot, alle burde sørge for at se en solnedgang over Grand Canyon en gang i livet :o)  Storm har sin tilgode da han hellere ville sidde i bilen..

Nu sidder vi på hotellet og der er hverken internet eller mobil dækning. Så ved ikke hvornår denne blog kommer op. Godt der er tv på værelset så vi ikke går helt primitivt ;o)

Sune

 

One thought to “Dag 23 – Grand Canyon og andre naturparker”

 1. Hej Sune
  Fedt lige at støde på dit site via Rene Frederiksens 🙂
  Har læst dine beretninger om Canyonlands og Arches, hvor vi skal forbi i år.
  Vi har 3 overnatninger i Moab, så vi tager Delicate Arch om aftenen den dag vi ankommer (vi kommer tidligt på dagen). Dagen efter bliver formiddagen så brugt på andre dele af parken.
  Dagen efter igen kører vi så til Canyonlands om morgen/formiddag og tager Island in the sky “ruten”. Håber også at kunne nå at tage et smut ind i Dead Horse State Point på vejen retur.

  Vi skal også i Capitol Reef og Natural Monument Bridges, så det bliver en fed natur tur i år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *