Dag 9 – Påskeparade og anden verdenskrig

I dag sov vi længe, så vi fik først morgenmad omkring klokken 9.15. Det var helt efter planen da alle var trætte i går. Vi fik en god morgenmad på hotellet og planen var at springe frokosten over i dag.

Vi startede med at gå ned til St. Louis Katedral. Det var en fin gåtur og vejret var dejligt. Da vi kom frem var der lang kø for at komme ind. Dette skyldes at der lige var startet en gudstjeneste. Så vi gik istedet over til det lokale museum der lå lige ved siden af katedralen. Her var en udstilling der handlede om orkanen Katrine og dens ødelæggelser i New Orleans (fik tippet fra Tine via facebook samme dag). Det var et rigtigt godt museum der fortalte omkring hvordan mennesker kan gøre en forskel når en ulykke rammer, men også om hvordan det offentlige svigtede i starten af katestrofen.

I tillæg til Katrina udstillingen var der også en Mardi Gras udstilling. Også en rigtig fin udstilling med en masse flotte kostumer.

Efter en tur på museet fik vi adgang til Katedralen, jeg tror ikke gudstjenesten var helt færdig (nadveren var igang), men vi fik set den og taget et billede (sammen med mange andre..).

Næste punkt på dagsordnen var at se den store påskeparade. Vi stillede os op i god tid og fik nogle gode pladser. Selve paraden varede 25 minutter (eller det tog 25 minutter før alle var forbi os). Det var super sjovt og der blev kastet rigtigt meget ud til alle dem der stod på ruten. I kan se billedet af vores høst, hvor især Sylvester og Villads gjorde en indsats for at få høsten i land. Det var en rigtig god oplevelse og stemningen var i top. Man kunne fornemme at den årlige “Mardi Gras parade” må være vanvittig.

Efter paraden tog Sylvester, Villads, Winnie og Bedstemor tilbage til hotellet for at slappe lidt af og for at fylde lidt slik, kage og chips på. Der blev også tid til lidt tøj vask og en tur i poolen.

Storm og jeg tog på 2. verdenskrig museum, som er det officiele nationale museum for anden verdenskrig i USA. Det var et rigtigt godt museum, hvor de to primære udstillinger var omkring krigen i europa og krigen mod Japan. Begge udstillinger var godt fortalt og vi kunne sagtens have brugt meget mere tid end vi havde. Udover de to udstillinger så vi også en særudstilling om nazisternes propagandamaskine og en film omkring 2. verdenskrig. De havde i øvrigt en sjov lille ting hvor man fik udleveret et “dog tag” hvor man fik tildelt en person (rigtig soldat) og så oplevede man denne persons specifikke historie i løbet af udstillingen. Da vi ikke fik den samme, så oplevede vi to personer. Alt i alt en rigtig god oplevelse hvor man nemt kunne have brugt en hel dag (vi brugte 3 timer).

Tilbage på hotellet blev vi enige om vi skulle ud og have noget mexicansk mad. Virkelig god beslutning 🙂

I morgen forlader vi New Orleans. Det har været en god oplevelse :o)

Sune

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *