Dag 19 – Fantastisk natur og køretur

I dag skulle vi køre små 500 km fra Santa Fe i New Mexico til Cortez i Colorado. Vi havde to muligheder, den hurtige og den lidt langsommere. Vi valgte den langsomme rute, da vi dermed skulle køre igennem bjerge. Et valg vi på ingen måde fortrød. Køreturen i dag har budt på fantastisk natur og virkelig mange “se lige der”, hold nu op det er fantastisk” og “det må vi have et billede af”. Selvom vi kørte langt, så var dagen bestemt ikke spildt. Det er lige præcis det jeg elsker ved en god roadtrip, man oplever noget hele tiden.

Efter den første times kørsel kom vi til Abiqui Lake, eller retter sagt til et udsigtpunkt ved Abiqui Lake. Søen er kunstigt anlagt, men det gjorde den ikke mindre pæn. Det var en fantastisk udsigt, der var simpelthen så flot. Vi gik langs kanten af udsigtpunktet og fik taget en masse billeder. Når ikke lige drengene larmede og legede så var der også en helt fantastisk ro og stilhed. Selvom vi var højt oppe kunne man høre vandet. En virkelig god oplevelse som ikke er beskrevet særlig mange steder. Det var i øvrigt den amerikanske hær som havde “visitor centeret” ved det udsigtspunkt (det undrede vi os lidt over..)

Efter 5-10 minutter yderligere køren kom vi til “Echo Amphitheater”. Ikke noget vi havde læst om på forhånd men vi opdagede det sjove “hul” i bjerget. Så vi vendte bilen og kørte ind til den. Det viste sig at være det mest fantastiske rum for ekko. Jeg har aldrig før hørt et så klart og højt ekko. Drengene fik råbt mange sjove og mindre sjove ting. De voksne fik også råbt lidt. Super fin oplevelse.

Vi fortsatte turen til byen Pagosa Springs hvor vi havde planlagt vi ville gå en tur langs “San Juan River Walk”. Det viste sig at byen var mest kendt fra deres “Hot Springs” som skulle være den dybeste i verden (hvilken forskel det så gør..). Hvis man skulle bade i de varmekilder, så skulle vi have planlagt mere tid til det, derfor fik vi ikke badet i dem. Men vi fik gået en rigtig fin tur langs deres flod. På vejen støtte vi på et udspring med varmt vand. Virkelig specielt at mærke meget varmt vand komme ud af et hul i jorden.

Vi havde nu to timers kørsel til vores hotel i Cortez. Som vi tog uden pauser mens vi hørte lidt Harry Potter.

Det er vildt som naturen ændre sig i løbet af sådan en tur. Vi har set meget fladt land, bjerge med sne på, røde klipper/bjerge (som dem i Grand Canyon), skove med høje grønne træer, bjerge og klipper med store grønne buske. Billederne yder ikke oplevelsen retfærdighed, men det giver en smagsprøve 🙂


I morgen skal vi besøge national parken “Mesa Verde”. En ting jeg har glædet mig helt vildt til. Jeg håber den lever op til det :o)

Sune

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *