Dag 13 – Alamo og Missions

I dag sov vi længe og spiste sent morgenmad, derfor var vi først på gaden klokken 10.15. Dagen i dag var sat af til de primære attraktioner i San Antonio, som er “The Alamo” og “Mission trail”. På vej til the Alamo fandt Sylvester og Villads en rist hvor der blæste koldt luft op :o) og det var rart, da temperaturen allerede var oppe på 26 grader.

Formiddagen var sat af til “The Alamo”. The Alamo er primært kendt for “slaget ved Alamo”. Dette var et slag hvor Mexico ville sikre fuld kontrol med Texas. En flok på 200 mand (inkl. en dansker og David Crockett) holdt stand i 14 dage og da Alamo faldt havde de 200 mand slået 500 Mexicanske soldater ihjel. Slaget var altså tabt, men blev symbol på frihedskampen for Texas. Frihedskampen endte med at Texas blev en selvstændig republik (9 år efter blev Texas en del af USA). Alamo er altså meget vigtig for Texas´ selvforståelse.

The Alamo ligger midt inde i byen, men selve bygningen og grunden omkring den er museum i dag. Det var en rigtig fin oplevelse, udover bygningerne så var der også nogle udklædte ansatte der fortalte om den tid hvor kampen om the Alamo fandt sted og en film der fortalte en del om historien. Altsammen meget interesant.

Udover the Alamo fik vi også tid til at besøge et par kirke i byen og tænde et lys for farfar :o)

Herefter tog vi tilbage til hotellet, fik en velfortjent pause og en sandwich til frokost. Anden del af dagen skulle bruges på “mission trail”. Mission trail går fra the Alamo og et stykke ude af byen. Vi kørte i bil fra sted til sted (som man gør herover 🙂

The mission trail består af 5 kirker og deres opland (inkl. the Alamo som startede som en mission, først senere blev den overtaget af hæren). Missionerne var små samfund som blev opbygget af den spanske regering, primært for at sikre spansk tilstedeværelse i den nye verden. De blev bygget op omkring en kirke og der blev tilknyttet boliger og landbrug. Den negative side af dette var de fik mange af de lokale indfødte til at konvertere til kristendom for at indlemme dem i de små samfund, dette var nødvendigt for at kunne drive dem. Dermed fik de på vanlig europæisk vis presset vores levemøde ned over de lokale.

Det er nogle sindsyg flotte bygninger og det var en fantastisk oplevelse at se dem. Vi nåede desværre ikke ind i alle kirkerne, men alle blev set ude fra. Det med lukketider er åbenbart ikke noget man tager så nøje i USA, vi stod ved den ene kirke 20 min før lukketid, men alt var låst..

Så var det tid til aftensmad. Vi fandt en lokal mexicansk restaurant hvor vi fik massere grillet køb :o) Vi fik virkelig dejlig mad, så vi var godt tilfredse med valget. Tjenerne var virkelig søde og oplevelsen var mindst lige så god som maden.

Vi afsluttede dagen med en kanalrundfart langs “River Walk” en rigtig fin tur, med en guide som var god men måske lige et nummer for kæk efter vores smag.

På vej hjem så vi et flot fyrværkeri. Vi har ramt årets største fest i San Antonio (Fiesta) her fejrer man Texas´ uafhængighed fra Mexico. Selve dagen er i morgen, så vi er spændte på om vi får lidt ekstra oplevelser ud af det :o)

Sune

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *