Dag 11 – Nasa og rumfart

I dag havde vi kun et mål og det var at se “Houston Space Center”. Da vi havde to timers kørsel foran os for at komme til Houston stod vi tidligt op og fik spist vores morgenmad. Der er efterhånden spist så mange vafler at Villads måtte sige stop og vælge noget andet. Så har man set det med..

Der var, som forventet, en del trafik. Men det kørte fint, lige indtil vi kom til Texas og det begyndte af regne. Hold nu op hvor det regnede, det regnede så meget at jeg i en periode kørte med kartestrofe blink, så jeg var sikker på at bagvedkørende kunne se mig (det var der iøvrigt noget mange gjorde). Det gjorde køreturen temmelig træls og jeg skulle virkelig holde fokus for at komme sikkert frem da udsynet var ligesom på en meget tåget dag.

Det regner i Texas from Sune Warberg Clausen on Vimeo.

Så der var ikke meget sjov ved den køretur. Dog fik vi set byen “Winnie”, den kørte vi lige indtil og fik taget et på billeder. Vi ærgrede os lidt over vi ikke have overnattet i “Winnie Inn and Suites” ;o)

Da vi ankom til Houston space center kunne vi glæde os over at vi havde valgt at lægge besøget på en regnvejsdag. Lige indtil vi fandt ud af de havde lukket de to bedste aktiviteter pga. vejret, herunder tram turen på Nasa’s område :o(

Det lagde en dæmper på glæden ved vores besøg. Men vi fik set en film og lidt af udstillingen, herunder deres udstilling omkring rumrejse. Det var en rigtig fin udstillingen.

Vi fik alle rørt en ægte månesten 🙂

Lidt før middag åbnede tramturen og vi skyndte hen til den. Der var to ture, vi valgte den hvor der var bedst mulighed for at komme med i første omgang. Det var turen hvor man kunne se det gamle kontrolrum (som fx. blev brugt under Apollo 11 – den med den første månelanding..) og et besøg ved affyringsraketten.

Det var en fantastisk tur. Spændende at se kontrolrummet og høre lidt historie omkring Nasa rumfart. Herefter gik turen til affyringsraketten. Det var en ægte rakket som aldrig er blevet brugt (fra Apollo programmet). Hold nu op den var stor, man fatter slet ikke hvor stor den er. Jeg kan slet ikke beskrive hvor fedt det var at se den. Blot for at forstå størrelsen på raketten, så har jeg herunder et billede af raketten og den kapsel som astronauterne sad i.

Efter en frokost og en rundtur i en rigtig rumfærge (også ret fedt), så tog vi endnu en tramtur hvor vi så Nasa’s træningscenter. Virkeligt fedt..

Efter besøget kørte vi til vores hotel og vi alle sammen tog en tur i poolen. Storm insisterede på han skulle med mig i fitness centreret, så det gjorde vi.

Endnu en god dag :o)

Sune

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *